Diamantové malování vs malování podle čísel

Jste fanouškem umění a řemesel a hledáte relaxační a tvůrčí aktivitu, kde byste se mohli uvolnit?

Pokud ano, možná jste se setkali s pojmy „diamantové malování“ a „malování podle čísel“. I když jsou obě oblíbené umělecké soupravy pro kutily, které poskytují pohlcující tvůrčí zážitek, mezi těmito dvěma technikami jsou výrazné rozdíly.

Diamantové malování

Diamantové malování zahrnuje vytváření složitých vzorů nanášením barevných pryskyřičných kamínků „diamantů“ na lepící plátno, podle vzoru vytvořeného ze symbolů a barev.

Jednou z klíčových výhod diamantové malby jsou její terapeutické a meditativní vlastnosti. Opakující se činnost umísťování malých diamantů na plátno, napomáhá snižovat stres a úzkost, podporuje všímavost a soustředění.

Poskytuje pocit úspěchu, když vidíte, jak se umělecké dílo kousek po kousku vynořuje, což z něj činí uspokojující a odměňující aktivitu.

Malování podle čísel

Na druhé straně malování podle čísel používá akrylové barvy, k vyplnění předem očíslovaných prostor na plátně, což uživatelům umožňuje snadno replikovat konkrétní obrázek nebo design.

Malování podle čísel nabízí podobný uklidňující účinek, který umožňuje jednotlivcům relaxovat při tvůrčí činnosti.

Je to skvělý způsob, jak prozkoumat svoji uměleckou stránku a rozvinout malířské dovednosti, i když máte jen malé nebo žádné zkušenosti, s tradičními malířskými technikami. Strukturovaný přístup vyplňování očíslovaných sekcí pomáhá začátečníkům získat sebedůvěru a snadno vytvářet nádherná umělecká díla.

Soupravy na diamantové malování si můžete vybrat od malých návrhů, vhodných pro začátečníky s menším počtem barev, až po větší návrhy se složitými vzory, které jsou pro zkušené řemeslníky mnohem náročnější.

Máte možnost výběru mezi kulatými diamanty, se kterými se pracuje jednodušeji, nebo čtvercovými diamanty, které vyžadují větší přesnost při ukládání na plátno.

Podobně sady na malování podle čísel nabízejí různé úrovně složitosti, od jednodušších návrhů s většími plochami jedné barvy a menším počtem barev, až po detailní umělecká díla s mnoha malými částmi a širokou paletou barev.

Diamantové malování i malování podle čísel jsou vhodné pro umělce všech úrovní dovednosti, od začátečníků až po zkušené řemeslníky.

Nabízejí kreativní prostor pro sebevyjádření a můžete si je vychutnat samostatně nebo jako skupinovou aktivitu s přáteli a rodinou.

Tyto umělecké soupravy jsou také skvělým dárkem pro blízké, kteří oceňují ruční řemesla a rádi projevují svou kreativitu.

Rozdíly mezi diamantovým malováním a malováním podle čísel

Pod těmito podobnostmi se však skrývá i několik zásadních rozdílů.

Diamantové malování je nejznámější pro svoji brilantní jiskru a rafinovaný mozaikový vzhled.

Na druhé straně malování podle čísel má obvykle matný povrch, vašeho konečného projektu, podle typu použitých barev.

Nejpozoruhodnější rozdíl mezi těmito dvěma řemesly spočívá v samotném tvůrčím procesu. Diamantová malba zahrnuje umísťování drobných pryskyřičných kamínků na lepící plátno, zatímco malba podle čísel využívá tradiční štětce a akrylové barvy.

Další oblastí, ve které se řemesla liší, je přenosnost.

Diamantové malování můžete snadno vzít sebou a pokračovat v tvorbě i na cestách.

V případě malování podle čísel, to může být poněkud složitější, kvůli požadavkům na sušení barev nebo mytí nástrojů.

Proč vyzkoušet diamantové malování, pokud máte rádi malování podle čísel

Věnujete-li se malování podle čísel a chcete rozšířit své kreativní obzory, diamantové malování je ideální tvůrčí činností!

Oba koníčky vycházejí ze stejného konceptu – podle očíslovaného nebo symboly udaného designu, vytvářejí nádherná umělecká díla.

Díky vaší znalosti malování podle čísel, který je podobný, bude přechod na diamantové malování hladký a příjemný.

Pouze si vyberete mezi kulatými (jednoduššími) nebo čtvercovými (náročnějšími) kamínky a začnete vytvářet – není třeba připravovat plátno. A stále zažijete zadostiučinění, když budete sledovat, jak vaše umělecké dílo ožívá část po části, kdy budete postupovat podle kódovaných symbolů.

Jedním z nejpoutavějších okamžiků diamantového malování je váš hotový projekt.

Drobné fasety (hrany kamínků) zachytávají světlo a vytvářejí nádherný odlesk, který dodává uměleckému dílu zcela nový rozměr.

Na závěr lze říci, že ačkoli se diamantové malování a malování podle čísel liší technikou a materiálem, mají společný cíl. Poskytnout terapeutický a příjemný tvůrčí zážitek.

Ať už upřednostňujete jiskru diamantových kamínků nebo živost barev, obě řemesla nabízejí zábavný a naplňující způsob, jak relaxovat a uvolnit svého vnitřního umělce.

Tak proč si dnes nevyzvednout soupravu a nezačít vytvářet své mistrovské dílo?

Celková návštevnosť: 436/Denná návštevnosť : 3